Prof. Dr Halim Orta, Chp Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı (Milliyet)

12.2.2015 - 22:40  |  0 Yorum
Prof. Dr Halim Orta, Chp Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı (Milliyet)

Prof. Dr. Halim Orta, 25. dönemde CHP’den Tekirdağ Milletvekilli aday adaylığını düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.


Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Prof. Dr. Halim Orta, milletvekili aday adaylığını açıkladı. CHP Tekirdağ İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında aday olma nedeni hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Orta, Balkan göçmeni bir ailenin 5. kuşak bireyi olarak bugüne kadar memleketin verdiği hizmeti bütün gücüyle yerine getirmeye çalıştığını söyledi.


Hizmet verdiği dönemde kendi menfaatini gözetmediğini belirten Prof. Dr. Orta yaptıklarının doğru olduğunu kalabalığın kanıtladığını ifade ederek, "CHP son 10 yılda önemini daha da ortaya koyan en büyük parti olma özelliğini koruya gelmiştir. Samimi Müslüman, Radikal Atatürkçü bir insanım ve bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisindenim. CHP’li olduğum için Atatürkçü değilim. Atatürkçü olduğum için CHP’liyim. Bu vesile ile Atatürk ve silah arkadaşlarını hiç unutmadım, unutmayacağım. 1980 yılından sonra Tekirdağ ili ve çevresi toprak, su ve çevre sorunları ile karşılaşmıştır. Ben de ömrümün tamamına yakınını toprak, su ve çevre sorunlarına adamış bir bilim insanıyım. Daha sonra da TESKİ kurucu genel müdürü olarak ve Seymen köyünde üreticilik yapan bir çiftçi olarak sorunların tamamına hakim olduğunu düşünüyorum. CHP ve diğer parti aday adaylarının hiçbirinden daha çalışkan veya dürüst olduğumu düşünmem. Eğer bu memleketin temel sorunu bu ise bunu en iyi bilen benim. Burada da mütevazi olamam. Bu bölgede çocuklarımızın yaşamını tehdit eden soruna vakıf olan insan olduğumu düşünüyorum. Ülkemizde son birkaç yılda bölüştürme, ötekileştirme politikaları yayılmıştır. Adına hoşgörü kültürü dediğimiz kültür, işte bu noktada Türkiye’de tekrar yer almalıdır. Balkan kültürü komşusunun ne giydiğini ne içtiğine bakmaz. Ona nasıl yardımcı olacağına, nasıl ayıbını örteceğine yönelik hareket etme kültürüdür" dedi.


Toplantı, Prof Dr. Halim Orta’nın okuduğu Cahit Sıtkı Tarancı’ya ait şiir ve adaylık süreci basın toplantıları ve açılacak seçim bürosu hakkında bilgi verilmesiyle son buldu.
Toplantıya partililer ve basın mensupları katıldı.

KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/

Yorum Yapın