Türkiye'nin Balkan Kültürü'ne ihtiyacı var (Devrim Gazetesi)

16.2.2015 - 15:45  |  0 Yorum
Türkiye'nin Balkan Kültürü'ne ihtiyacı var (Devrim Gazetesi)

Basın toplantısında konuşan CHP 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Halim Orta; "Ben 145 yıldır bu vilayetin topraklarında yaşayan Balkan göçmeni bir ailenin 5. kuşak bir bireyi olarak, bugüne kadar bu millet ve bu  memleket bana hangi  görevi verdiyse bunu bütün gücümle yerine getirmeye gayret ettim ve bu hizmeti verirken tanrı şahidimdir ki hiç bir şekilde bu milletin ve bu memleketin menfaatlerinin önüne kendi menfaatlerimi koymadım, bundan sonra da hangi görevde olursa olsun böyle bir düşünceye hasıl olmam mümkün değildir. Çünkü bugün burada görmüş olduğum teveccü bana 50 yıllık hayatım boyunca doğru yapmış olduğumu bir kez daha göstermiş oldu" dedi.  Orta "Türkiye Cumhuriyeti’nde son 13 yıldır yaşadığımız ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasında memlektimizin en çok Balkan kültürüne yani hoşgörü kültürüne ihtiyacı vardır. 1980 yılında sağ ve sol olaylarında ortalık kan gölüne dönmüşken biz Çorlu Lisesi’nde birbirimize küfür bile etmezdik. Benim 80 yaşındaki babam camiden çıktıktan sonra köy kahvesinde meyhaneden çıkmış 20 yaşındaki genç ile saatlerce sohbet ederdi. İşte bu Balkan kültürüne Türkiye’mizin çok ihtiyacı var” diyerek konuştu. Orta yaptığı açıklamanın ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını cevapladı. 7 Haziran’da gerçekleşecek olan Genel Seçimler’in son seçim olabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Halim Orta; "Burası Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, dolayısıyla biz artık öyle bir noktaya gidiyoruz ki bu tek adamlık böyle giderse hepimize zarar verecek. Bir noter görevi görecek seçimlerden bahsetmek isterim. Belirli isimleri çıkartırsınız halkın karşısına, katılım çok önemli değildir. Onu halka tescilletirsiniz. Biz şuanda belki de Türkiye'de son olarak kendi milletvekillerimizi seçebileceğimiz ve kendi oylarımızı verebileceğimiz bir seçim dönemine giriyoruz” dedi.

İNŞALLAH İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ

Mecliste Kur-an ile yemin edilmesinin gündeme gelmesi ile ilgili bir soru sorulması üzerine Orta; "Hükümet bunu yıllardan beri yaptı. İşine geldiği her işte AB’ye bağlayarak bizlerde neden olmuyor diye söylüyor.  Bunları eğitimde ve askeriyenin dışlanmasında da yaptılar. Bunlarla gayet iyi oynadılar. Atatürk ilke ve inkilapllarını hep filozofik söylemler olarak gördük ama bu ilkeler neydi, bu ilkeler neden kuruldu ve benimsendi, bunu hiç anlamadık ve düşünmedik. Ama şimdi bakıyorum bunları sorgulamaya başlıyoruz. Umarım çok geç olmaz ve iş işten geçmiş olmaz. Kendimize gelme zamanıdır" diyerek konuştu.

PARTİMİZDE TAM DEMOKRASİ İSTİYORUZ

Parti içerisinde ne tarz çalışmalar yapılacağı sorulan 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Halim Orta ; "Arkadaşlar hiçbir şeyim yarım yamalak olmaz. Demokrasi ise tam demokrasi. Bana sorarsanız ben tercihli seçimden yanayım. Çok iyi hoca, doktor, avukat olabilirsiniz ama önce halka teveccüh etmeniz lazım. Halkın size teveccüh etmesi lazım. Bizim bir ön seçim beklentimiz var.  Elimizden geleni yapacağız. Hakkaniyet isteriz. Olmazsa ben kazık atmış olmaktan korktuğum için kazık yiyen olmak isterim. Kazık atan olursanız sokakta yürüyemezsiniz ama kazık yiyen olursanız eğer buradan elini kolunu sallaya sallaya Çorlu'ya kadar yürürsünüz. Ben kazık atan olmaktansa kazık yiyen olmayı tercih ederim. Hiç kimseyi rencide etmeden şaşa ve şatafattan uzak duracağız.  Sadece hakkımızı ararız, tarzımızı ve nezaketimizi koruyarak” dedi.

ANKARA’YA NİTELİKLİ ADAYLAR GİTMELİ

Faik Öztrak'ın Tekirdağ'dan kontejan aday olup olmayacağının sorulması üzerine Orta; "Bu konuda kendisi de dahil olmak üzere kimse hiçbir şey bilmiyor. Herkes internet haberleri üzerinden konuşuyor. Hiç bilemiyorum kontejan olur mu. Ama şunu biliyorum, Trakya'nın 12 milletvekili var. Bizim bu Türkiye'nin % 3'lük kısmından giden insanların orada ses getirebilmesi için etki faktörü yüksek insanları göndermemiz gerekir. O nedenle donanımlı ve halkın teveccühüne mahsar olmuş insanlara Ankara'da ihtiyacımız var. Böyle insanlar seçilirse orada daha çok sesimiz çıkar" diyerek konuştu. Eğer Milletvekili olamazsa ne olacağı sorulan Orta; "Ben şatafatlı, davullu zurnalı bir çalışma yapmayacağımı söylüyorum. Kendi tarzımı ortaya koyacağım. Ben bu sandıkta boyumun ölçüsünü almak istiyorum arkadaşlar, bu güne kadar hizmet ettim ve bunu halkın teveccühüne sunmak istiyorum” dedi.

KARŞISINDA BENİ BULUR

Orta, “Eğer  milletvekili olmazsam ben rahatlarım, olursam siz rahatlarsınız. Beni Ankara'ya yollarsanız, Trakya'ya yan gözle bakmak isteyen beni bulur karşısında" dedi.

KAYNAK: http://www.devrimgazetesi.com.tr/

Yorum Yapın