Prof. Orta basınla buluştu (Çerkezköy)

17.2.2015 - 10:39  |  0 Yorum
Prof. Orta basınla buluştu (Çerkezköy)

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Prof. Dr. Halim Orta bir basın açıklaması da yaptı. Orta'nın basın açıklaması şöyle, " Değerli hemşerilerim, hepimizin bildiği gibi, ülkemizde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem milletvekili seçimleri adaylık süreci başlamış bulunmaktadır. Ben de bu süreçte yürütmekte olduğum tüm bürokratik ve akademik görevlerimden istifa ederek milletvekili aday adayı oldum.

Neden?

145 yıldır Tekirdağ ili Çorlu İlçesi Seymen köyünde yaşayan Balkan göçmeni bir ailenin 5. kuşak bireyiyim. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalı’nda profesör olarak çalışıyor, aynı zamanda köyümde tarım ve hayvancılık yapıyorum. Bu nedenle, bölgenin tarım, toprak, su ve çevre sorunlarını çok iyi biliyorum. 1980’den sonra, Trakya’nın en önemli sorunu, toprak, su ve çevre kirliliği olmuştur. Ben de, önce bilimsel hayatının tamamını bu sorunların teşhis ve tedavisi için adamış bir bilim adamı, daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) kurucu Genel Müdürü ve de üreten bir çiftçi olarak tüm bu sorunların çözümünde bölgeme katkı koymak istiyorum. Bunu başarabilecek donanımda olduğumu düşünüyorum.

 Son yıllarda yürütülen siyaset ile ne yazık ki, halkımız bölünmüş, ötekileştirilmiş, kamplaştırılmıştır. Birileri sürekli yöneten ve hükmeden olmak için maalesef, bu tutumu ısrarla sürdürmektedir. Gelinen bu noktada halkımız, kitaplarda ders notu olarak okuduğu Atatürk ilke ve devrimlerinin önemini yaşayarak tekrar hissetmeye başlamıştır. Bu mahalde bizlere düşen Atatürk ilkelerine bütün gücümüzle sahip çıkmak, milliyetçilik ve halkçılık ilkeleri doğrultusunda birbirimize hoşgörüyle bakmak ve bütünleşmektir. Bu inancı sizlerin adına Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında meclise taşıyabileceğime inanıyorum. 

 Bu güne kadar milletim ve devletim ne görev verdiyse onu yaptım. Bu bazen müdürlük, bazen kurucu rektörlük, bazen de kurucu genel müdürlük oldu. Hiçbir zaman kendi çıkarlarımı, milletin ve memleketin çıkarlarının önüne koymadım. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar tüm bürokratik ve akademik görevlerimden istifa ederek milletvekili aday adayı olmamı gerektirdi. Ben de hiç düşünmeden gerekeni yaptım.

Neden Cumhuriyet Halk Partisi?

Cumhuriyet'e inandığım, halkı oluşturan tüm bireyleri eşit gördüğüm, Laik bir eğitimi savunduğum için Cumhuriyet Halk Partiliyim. Başka bir deyişle, Atatürkçü olduğum için Cumhuriyet Halk Partiliyim.

Demokrasi inancım gereği, en büyük gücün halk, sonra partilerin olduğuna inanırım. Adaylar en sonda gelir. Bu vesileyle, takdir de başarı da sizin olacaktır. Hepinizin bilmesini isterim ki, yaşadığım süre içinde, bulunduğum her pozisyonda, bölgeme ve insanıma hiç beklentisiz hizmet etmeye devam edeceğim.

Sonucun sevdalısı olduğum Tekirdağ’a faydalı olmasını ümit ve temenni eder, hepinizi muhabbet ve saygı ile selamlarım.

Varolsun yüce ATATÜRK ve Silah Arkadaşlarının aziz hatırası, Varolsun Cumhuriyet Halk Partisi."

KAYNAK: http://www.cerkezkoy.com.tr/

Yorum Yapın