Halim Hoca Yine Acıttı

18.5.2015 - 20:32  |  0 Yorum
Halim Hoca Yine Acıttı

14 Mayıs Çiftçiler günüde konuşma yapan Seymen Köyü çiftçilerinden, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Halim Orta yine acıttı.

Konuşmasında hem merkezi hükümeti hem de Büyükşehir belediyesini eleştiren Orta, Toprak Mahsülleri Ofisini çiftçiden ürün almaya yeniden başlamasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin de köyleri yok saymaması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz Yıl Rekorte Yaşadık
Geçmiş yılı değerlendiren Prof Dr. Halim Orta “Geçen yıla baktığımızda bir Çorlu çiftçisi olarak bölgemizde altın bir yıl yaşadık, verim açısından bölge ortalaması dönümde 600 kg aştık ayçiceğinde 250 Kğ. Kanolada 400 Kg.ları aştık o nedenle geçtiğimiz yıl bizim için çok önemli bir yıldı.” Dedi.

Tarımda İki Kral Vardır
Prof Dr. Halim Orta  “Hepinizi bildiği gibi tarımsal üretimde iki kral vardır biri toprak diğeri iklimdir, iki başlılık olan yerde idare zordur bu ikisininde tesadüfen denk gelmesi çok nadir olur gecen yıl bunlar denk geldi ve rekortelerde rekor yakaladık Allah’a çok şükür bunu yapan üreticilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Bunu 3-5 Yıl Önce Söyleselerdi Dalga Geçiyorlar Derdim
Prof Dr. Halim Orta  “Ailem 145 yıldır Seymende çiftçilik yapıyor ilk kez üzerinde Ofis Çiftçinin Kara Gün Dostudur yazan kurum geçen sene alımdan çekildi bunu bana 3-5 yıl önce söyleselerdi dalga geçiyor diye inanmazdım Ofisin pazardan çekilmesi sonrasında 2013 fiyatları ile bizim pazara mal sürmemize neden oldu bugünde hepinizi bildiği gibi buğday fiyatlar 75 kuruşlara kadar geriledi” dedi. 

Orta; "Toprak Mahsülleri Ofisimizi bu yıl bu yanlıştan dönerek kurulduğu günden bu yana üzerinde yazdığı Ofis Çiftçinin Kara Gün Dostudur yazısına uygun bir biçimde alımlarını gerçekleştirmesini bekliyoruz." dedi.

Tarım Sigortası Boş Çıktı
Prof Dr. Halim Orta  Tarsim kurulduğunda kulağa çok hoş gelmişti, bizde çok umutlandık ancak gelin uygulamaya bakın burada zarara uğrayan çiftçi arkadaşlarımız var maalesef beklediğimizi alamadık, eksperler tarafından komikçe yazılan rakamlar tespitler sonucunda üreticinin mağduriyeti ciddi biçimde arttı.” dedi.

Köyler Yok Sayılamaz
Büyükşehir Belediyesinden Beklentilerimiz Var
Büyükşehir Belediyesine de seslenen Prof Dr. Halim Orta “köy yoksa, köy tavuğu da mı yok? köy yumurtası da mı yok? köy tarhanası da mı yok? bu böyle olmaz arkadaşlar, köy her zaman var, bizler köylerde doğup büyümüş o üretimin içinde yer almış insanlarız, her ne kadar yasada yazarsa yazsın Köy vardır, köylüde milletin efendisidir, köy yumurtası da vardır, ve var olacaktır.” Dedi.

Büyükşehir Belediyesinden Beklentilerimiz Var
Prof Dr. Halim Orta  Büyükşehirden beklentimiz bu köylerin kültürel ve sosyo ekonomik yapılarını bozmadan gerçekleştirecek önlemleri almasıdır 
son olarak tekrar etmek istiyorum Atalarımızın kan dökerek vatanlaştırdığı dedelerimizin kara lastik ve çarıkla üzerinde kara saban tutarak sahiplendiği toprakları korumak yönetmek asil görevimizdir” dedi.    

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Yorum Yapın