Dünya Su Günü’nde “Su Miras mı, Gelecek mi?” Konulu Konferans Gerçekleştirdik

28.3.2016 - 19:46  |  0 Yorum
Dünya Su Günü’nde “Su Miras mı, Gelecek mi?” Konulu Konferans Gerçekleştirdik

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında “Su Miras mı, Gelecek mi?” konulu düzenlenen konferansa katıldık.

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız yaptı. Konuşmasında 22 Mart Dünya Su Günü’nün önemine vurgu yapan Dekan Prof. Dr. Ali Kaygısız, dünya genelinde suyu etkin ve tasarruflu kullanma, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılmasının önemine dikkat çekti. 

Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Değirmenci ise, bölüm olarak her yıl Dünya Su Günü’nde suyun hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çekmek için bir program düzenlediklerini belirtti.

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında “Su Miras mı, Gelecek mi?” konulu konferansı veren Prof. Dr. ORTA, 21. yüzyılın çevre yüzyılı olduğunu belirterek suyun da stratejik olarak büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Yer altı ve yer üstü su kaynakları, suyun etkin kullanımı ve potansiyeli, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, suyun sektörel kullanımı konularında yaptığı sunumda suyun özellikle ülkemiz açısından stratejik önemi olduğu vurgulandı. Ülkemizi bölgesel kalkınma konusunda dünyada örnek konuma getiren Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde, Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerimizin daha farklı olabileceğini de belirtildikten sonra,  bu projeyi yok etmek için bölgedeki terör faaliyetlerinin arttığı ifade edildi.

Konuşmamı tüm katılımcıların Dünya Su Günü’nü kutlayarak bitirdikten sonra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız tarafından şahsıma oyma ceviz sandık hediye edildi. Konferansı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.

Yorum Yapın